לימודי מדעי הרוח ברב-תחומי - לוקחים אותך רחוק עם תואר במדעי הרוח בבר-אילן

תואר במדעי הרוח - תוכניות הרב-תחומי במדעי הרוח בבר אילן 

אם חיפשתם מידע אודות תואר במדעי הרוח המשלב בתוכו תחומים נרחבים של לימודי מדעי הרוח, הגעתם למקום הנכון. הרב תחומי במדעי הרוח המתקיים באוניברסיטת בר אילן מגבש תשתית לימודית יסודית אשר מרחיבה את אפיקי הידע של הסטודנט לתואר ראשון במגוון תחומי דעת בתרבות עולם. התוכנית פועלת לשימור החוכמה ההומניסטית של מדעי האדם (רוח, חברה ויהדות). לימודים מגוונים ורב תחומיים מבטיחים השכלה רחבה, יכולת חשיבה מופשטת ובכללה, הקניית דפוסים של חשיבה ביקורתית, יכולת ניתוח וסינתזה של חומר עיוני רב תחומי השוואתי, יצירתיות, שיטתיות, בהירות ורוחב-אופקים.

לימודי מדעי הרוח מעניינים אתכם או אתכן? למידע נוסף על אודות תואר במדעי הרוח (רב תחומי) באוניברסיטת בר אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם.

לימודי תואר במדעי הרוח ברב תחומי - אלו תוכניות קיימות במחלקה?

תכנית לימודי הרב-תחומי במדעי הרוח לתואר ראשון המאפשרת בחירה בין המגמות הבאות:

מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח או מגמת תרבות עולם (מודולרי/אישי) שבו הסטודנט/ית נדרש/ת לבחור מקבצים נושאיים של קורסים מתוך מאגר הקורסים הכלל האוניברסיטאי, אשר מופיע תחת הקטגוריה "קורסים כלליים", בחלוקה לאשכולות לימוד דיסציפלינריים.

תואר במדעי הרוח ברב תחומי - מסלולי לימוד לתואר ראשון במחלקה

מערכת לימודים תלת-שנתית המורכבת מממוצע של כ-20 שעות שבועיות בשנה אקדמית (3- 4 ימי לימודים בממוצע). תכנית לימודי תואר רב-תחומי במדעי הרוח מורכבת מאשכולות לימוד נושאיות ( 8 ש"ש/ 16 נ"ז) בהתאם למגמת הלימודים הנבחרת (אסיה/תרבות). בנוסף לתוכנית תואר רב-תחומי במדעי הרוח יש לקחת את קורסי החובה האוניברסיטאיים הבאים: קורסי העשרה כלליים בהיקף של  4 ש"ש/ 8 נ"ז לתואר; לימודי יסוד ביהדות בהיקף של 10 ש"ש/ 20 נ"ז לתואר. כמו כן, נדרשת עמידה בתנאי הסף באנגלית ע"פ נהלי האוניברסיטה (שלא נספרים בצבירת הנ"ז).

תואר במדעי הרוח - מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח

  1. לימודי אסיה (דו-חוגי/ חד חוגי) –מגמה לימודים בתכנית הרב תחומי במדעי הרוח הכוללת היכרות עם התרבות, הספרות, ההיסטוריה, הפוליטיקה, הכלכלה, משפט, ביטחון ויחסים בינלאומיים של מדינות מובילות באסיה: סין, יפן, צפון ודרום קוריאה, הודו ומדינות דרום מזרח אסיה. בנוסף, על הסטודנט לבחור אחד משלושת קורסי השפה לבחירה (מתחילים/מתקדמים): סינית, יפנית או קוריאנית.
  2. לימודי אסיה לתלמידי משפטים – מגמה בתכנית הרב תחומי במדעי הרוח ללימודי תואר ראשי נוסף (חוג לאחר תואר) משותפת של הרב-תחומי במדעי הרוח והפקולטה למשפטים. מותאמת לסטודנטים החל משנה ב' ללימודיהם בתואר במשפטים. המגמה משלימה את לימודי התואר במשפטים בתחומי המשפט, תרבות, שפה וחברה באסיה. מומלץ לסטודנטים ששואפים להגדיל את סיכוייהם להתקבל בסיום לימודיהם לתפקידים ייעודיים בתחום בארץ ובעולם.

תואר במדעי הרוח(רב תחומי) - מודולרי/ אישי

במסגרת תוכנית עשירה זו של לימודי מדעי הרוח, נחשף הסטודנט למגוון תרבויות המשלבות בין כמה תחומי דעת הומניסטים סובבי עולם (אשכולות דיסציפלינריים לבחירה, 8 ש"ש/ 16 נ"ז):

  1. ספרות ואמנות: ספרות אנגלית, ספרות משווה, ספרות עם ישראל, אמנות יהודית, תרבות צרפת, לימודים קלאסיים, מוזיקה, לימודי אסיה.
  2. פילוסופיה והגות: פילוסופיה כללית, ספרות משווה, לימודים קלאסיים, ערבית, מחשבת ישראל, אומנות יהודית, לימודי אסיה.
  3. היסטוריה: היסטוריה כללית, לימודים קלאסיים, תרבות צרפת, ארכיאולוגיה ותולדות א"י, גאוגרפיה, מזרח תיכון, מדעי המדינה, לימודי אסיה.
  4. Israel Studies: ספרות אנגלית, אומנות יהודית, תנ"ך, תלמוד ומחשבת ישראל, ספרות עם ישראל, פילוסופיה כללית ולימודי אסיה. (מיועד לתלמידי חו"ל).
  5. שפות:  לטינית, יוונית עתיקה, צרפתית, ספרדית, טורקית, יידיש, לדינו, גרמנית, ערבית, סינית, יפנית וקוריאנית (נתון לשינויים).

מהו שם התואר שיצויין על תעודת לימודי מדעי הרוח?

על תעודת הבוגר ייכתב:

בוגר תואר ראשון "רב תחומי במדעי הרוח"

תנאי קבלה ללימודי מדעי הרוח

  1. עמידה בלפחות אחד מהקריטריונים הבאים:
  2. ממוצע בגרות 90 ומעלה (משוקלל), ללא בחינה פסיכומטרית.
  3. ממוצע בגרות 80 וציון 500 ומעלה בבחינה הפסיכומטרית.
  4. בוגרי מכינות 30+ בממוצע 85 ומעלה.
  5. בוגרי מכינה קדם אקדמית בציון ממוצע של 80 ומעלה.

(תנאי הקבלה כפופים להחלטות ועדת הקבלה לתואר ראשון ומשתנים מעת לעת)

לימודים קודמים/פטורים 

  1. מעבר ממחלקה אחרת- סטודנט שהפסיק את לימודיו באוניברסיטת בר אילן, בכל מחלקה שהיא, ומבקש להשלים את מכסת לימודי התואר הראשון. ניתן להכיר לו עד 2/3 מהקורסים שלמד, וחלה עליו חובה להשלים מכסת 16 ש"ש בקורסים של מדעי הרוח.
  2. מעבר מאוניברסיטה אחרת - סטודנט שהפסיק את לימודיו בכל מוסד אקדמי המוכר ע"י המל"ג, בכל מחלקה שהיא, ומבקש להשלים את מכסת לימודי התואר הראשון והוא צבר חמישה קורסים לפחות בממוצע ציונים 80 ומעלה. ניתן להכיר לו עד 2/3 מהקורסים שלמד, וחלה עליו חובה להשלים מכסת 16 ש"ש בקורסים של מדעי הרוח.
  3. קורסים חופפים- סטודנטים שלמדו בעבר במוסדות אקדמיים המוכרים ע"י המל"ג, לאחר שהגישו בקשה מסודרת למדור סטטוס לקבלת אישור לפטור מקורסים חופפים, בתיאום ובאישור יועץ אקדמי של הרב תחומי במדעי הרוח.

שימו לב: התיישנות חלה על הקורסים שנלמדו לפני למעלה מ-10 שנים ממועד הבקשה לפטור.

חובות נוספות לתואר/תנאי זכאות לתואר במסגרת לימודי מדעי הרוח

    פטור מאנגלית כשפה זרה- על פי תוצאות בחינות המיון (פסיכומטרי/ מבחני אמי"ר) יסווגו הסטודנטים לקורסים באנגלית על פי רמתם.

שימו לב: תנאי הקבלה המינימלי לאוניברסיטה הוא רמת טרום מתקדמים (ציון 85 במבחן הפסיכומטרי/אמיר"ם* או 185 במבחן אמי"ר). סטודנט שרמת האנגלית שלו נמוכה מרמה זו לא יוכל להתקבל ללימודים.

  • הקורסים באנגלית אינם כלולים במערכת השעות של חטיבות הלימוד ברב תחומי.
  • כל הקורסים באנגלית חייבים בתשלום נוסף, אשר אינו כלול בשכ"ל לתואר ראשון, למעט, מתקדמים 2, שניתן ללא תשלום.

*סטודנט ללא ציון באנגלית או שמעוניין לשפר את רמת האנגלית יכול לגשת למבחן אמיר"ם. על מועדי הבחינה יש להתעדכן באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה.

  • פטור בהבעה עברית- לפטור מקורס זכאי סטודנט שקיבל ציון בגרות 76 ומעלה בבחינת הבגרות בהבעה עברית.

שימו לב: סטודנט שתעודת הבגרות שברשותו אינה ישראלית, יידרש לגשת לבחינה בהבעה. לתיאום בחינת מיון ו/או הרשמה לקורס הבעה עברית בהיקף של 2 ש"ש יש לפנות ליחידה להבעה עברית.

  • פטור מלימודי יסוד – כל סטודנט לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן נדרש ללמוד 10 ש"ש בלימודי יסוד ו-4 ש"ש קורסי העשרה. לפרטים ולהרשמה  יש לפנות ליחידה ללימודי  יסוד.
  • עמידה בהצלחה בדרישות המסלולים של לימודי מדעי הרוח ובציון ממוצע של 70 למעלה.

לימודי מדעי הרוח מעניינים אתכם או אתכן? למידע נוסף על אודות תואר במדעי הרוח (רב תחומי) באוניברסיטת בר אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם.