לימודי המזרח הרחוק: הרצאות על המזרח הרחוק בבר-אילן

מתעניינים במזרח הרחוק או אולי מתכננים להירשם ללימודי המזרח הרחוק? – הגעתם למקום הנכון.

עמוד זה פונה לאוהבי תרבויות המזרח הרחוק ולכל מי ש"נדבק בחיידק המזרח הרחוק", למי שחזרו מטיול ומתגעגעים, או למי שמתכננים נסיעה קצרה או ארוכה למטרה עסקית או למטרות פנאי. בוודאי תשמחו לדעת כי אצלינו בבר-אילן תוכלו ללמוד בתוכנית ללימודי אסיה, ולהעמיק את הידע בהרצאות על המזרח הרחוק במסגרת לימודי תואר ראשון, או במסגרת קורסים בודדים לבחירתכם.

המזרח הרחוק – קרוב מאי פעם, אך שונה ומיוחד

יש המגדירים את העולם שבו אנו חיים כיום 'ככפר גלובלי'; לצד הקידמה הטכנולוגית ומהפכת המידע, נראה כי בני האדם ברחבי העולם מנהלים אורח חיים דומה, מקיימים יחסי גומלין האחד עם השני וניזונים מערוצי מידע רוחביים המונגשים לכלל האוכלוסיה. התחושה היא שכולנו גרים "באותה השכונה". לדוגמה, המזרח הרחוק מעולם לא הרגיש קרוב יותר. ריבוי חברות התעופה והטיסות הזמינות הופך אותו לנגיש בכל עת. יחד עם זאת, ניכר כי על אף שהעולם "נהיה קטן יותר", מדינות ואזורים עדיין שומרים על הצביון הייחודי להם. רבים מאלו שביקרו בדרום אסיה ובדרום מזרח אסיה, מתארים עולם אחר, שבו הקצב וחוקי החיים מתנהלים אחרת מאלו שאנו מכירים, ונדמה כי אזור המזרח הרחוק נתפס כמיוחד ומושך מאד מנקודת מבט מערבית, דווקא בשל השונות שלו. הדבר נובע בין השאר מהשורשים האתנו-תרבותיים המאפיינים את האזור, השפות, הדתות והאמונות שהתפתחו בו לאורך ההיסטוריה, וכן ממלחמות ומהשפעות דמוגרפיות, כלכליות, פוליטיות, ועוד.

אין זה מפתיע, איפוא, כי רבים מגלים עניין וסקרנות בלימודי המזרח הרחוק. בין אם לצורכי רכישת השכלה אקדמית או העשרה ופנאי דרך הרצאות על המזרח הרחוק - ידע הוא כוח והוא תמיד מקנה לנו ייתרון ייחסי כשנזדקק לו.

חובבי תרבות המזרח הרחוק? מתעניינים בלימודי המזרח הרחוק? – בתכנית ללימודי אסיה באוניברסיטת בר-אילן תוכלו להירשם ללימודי תואר ראשון או להרצאות על המזרח הרחוק כשומעים חופשיים. פנו אלינו עוד היום דרך עמוד יצירת קשר ואנו נשוב אליכם בהקדם.

מתעניינים בתרבות המזרח הרחוק? – ללמוד על האזור באופן מעמיק

אם למטרת עסקים או פנאי - במסגרת התוכנית ללימודי אסיה בבר אילן תוכלו לבחור ללמוד מתוך מגוון רחב של הרצאות על המזרח הרחוק לא רק על תרבות המזרח הרחוק אלא גם על: היסטוריה, כלכלה, פוליטיקה משפט, ועוד, הן בפן האיזורי-רוחבי וגם בהתמקדות במדינות ספציפיות.

למה כדאי להכיר את מדינות המזרח הרחוק?

כ-60% מתושבי העולם מתגוררים כיום בתחומי יבשת אסיה. מדינות דרום וצפון מזרח היבשת (מדינות המזרח הרחוק, כפי שאנו מכנים אותן) ביניהן: סין, יפן, הודו, וייטנאם, דרום קוריאה ועוד, טומנות בחובן תרבויות מרתקות וייחודיות לצד מסורות עתיקות. במקביל, הכלכלות במדינות אלו צומחות ומתעצמות ובהתאמה עולה גם מעמדן וחשיבותן בזירה הבינלאומית, העסקית והפוליטית.

לימודי המזרח הרחוק, בין אם לתואר אקדמי כסטודנטים מן המניין או כשומעים חופשיים בקורסים נבחרים, יכולים לפתוח עבור כל אחד ואחת את השער לעולם עשיר ומסקרן. לצד החוויה הלימודית והאקדמית, הרצאות על המזרח הרחוק יכולות להעניק למשתתפים כלים ומיומנויות אשר יוכלו לשרת אותם בעולם התעסוקה – בעסקים, בארגונים מקומיים ובינלאומיים ועוד.

מהי התכנית ללימודי אסיה באוניברסיטת בר־אילן?

התכנית ללימודי אסיה באוניברסיטת בר-אילן עוסקת בקשת רחבה של נושאים הנוגעים לאיזור ולמדינות המזרח הרחוק (סין, יפן, הודו, קוריאה ומדינות דרום מזרח אסיה), החל מספרות, תרבות, אמנות, דרך מיתולוגיה, שפות* והיסטוריה ועד לכלכלה, פוליטיקה, משפט ויחסים בין לאומיים.

* לגבי שפות - במסגרת התכנית, כל סטודנט מתמחה בשפה אסיאתית אחת לפחות במהלך לימודיו, ביניהן: לימודי סינית, לימודי יפנית, לימודי קוריאנית (ברמת מתחילים ומתקדמים).

ניתן ללמוד במסגרת התכנית במסלול חד חוגי, או במסלול דו חוגי (מובנה או לא מובנה) במשולב עם קורסים מחוגים אחרים מהפקולטה למדעי הרוח ומפקולטות אחרות.

בנוסף, החל משנה ב' ללימודי משפטים לתואר ראשון, מוצע לסטודנטים מסלול משולב ללימודי אסיה ומשפטים. מסלול ייחודי זה, חושף את הסטודנטים לממשק בין עולם המשפט לבין הנהוג בתחום במדינות המזרח הרחוק, בדרך להשתלבות בתפקידים רלוונטיים, בארץ או בעולם.

הרצאות על המזרח הרחוק – לשומעים חופשיים

התוכנית ללימודי אסיה פותחת את שעריה לכל מי שברצונם להעשיר את הדעת דרך הרצאות על המזרח הרחוק ושלא כחלק מתואר אקדמי. תוכלו לבחור להירשם להרצאות מתוך מגוון מרתק של קורסים המתקיימים בתכנית. לדוגמה:

> קוריאה – מכלכלת עולם שלישי למעצמה עולמית / ד"ר אלון לבקוביץ'

> תרבות, פוליטיקה ואתניות בסין / ד"ר מיכל זלצר לביד

> הגירה ותפוצה באסיה / ד"ר רן שאולי

> דרכי המשי: מן העת העתיקה ועד המאה ה-21 / ד"ר גדעון אליעזר

> הזמנה לשפע: משפט, חברה ותרבות ממבט חדש / ד"ר ורד בן-שדה

> זן בודהיזם: ספרות, תרבות, מדיטציה / פרופ' שלומי מועלם

> אהבה ותשוקה בהודו הקדם-מודרנית: מתיאוריה לביטוי ספרותי / ד"ר סיון גורן-ארזוני

> חברה ושוליים ביפן / ד"ר רוני שריג

> ועוד ועוד

*** רשימת הקורסים שלנו מתחדשת מעת לעת ומומלץ להתעדכן באתר באופן תקופתי.

ממגמה במדעי הרוח לתוכנית עצמאית ומצליחה

התכנית ללימודי אסיה בבר אילן, הוקמה בשנת 2008, כמגמה במסגרת לימודים לתואר B.A רב תחומי במדעי הרוח. החל משנת הלימודים תשפ"ד, התכנית הוכרה כתכנית לימודים עצמאית העומדת בפני עצמה. מדובר בתכנית לימודים צעירה ודינאמית, עתירה ביוזמות לימודיות ייחודיות ובמוטיבציה גבוהה, הן של חברי הסגל המומחים, הן של הסטודנטים והן של קהל השומעים החופשיים המצטרף להרצאות על המזרח הרחוק שלא לשם לימודי תואר.

בנוסף למגוון הקורסים המרתקים, במסגרת התכנית משתתפים הסטודנטים בפעילויות העשרה וגיבוש לאורך כל שנת הלימודים, כגון: סמינרים מחלקתיים, לצד סדנאות והשתלמויות באמנויות המזרח הרחוק, ועוד.

סקרי שביעות רצון שנערכו בקרב סטודנטים בבר-אילן, מעלים שתכנית לימודי אסיה, היא אחת מעשר התכניות המבוקשות באוניברסיטה. את הצלחתה ניתן לראות גם בהשתלבות הרחבה של בוגרי התכנית במגוון תפקידים במגזר העסקי והציבורי, המשיקים לידע שצברו.

בוגרים ובוגרות של התכנית, משרתים כיום כדיפלומטים וכשליחים של משרד החוץ ומועסקים במשרדים ממשלתיים. אחרים מנצלים את הידע יקר הערך שצברו, בתחומים כמו שוק ההון, מערכת המשפט, התעשייה ובהשתלבות בחברות בינלאומיות במזרח הרחוק, כמו גם בתחומי התקשורת הכתובה והמשודרת, הדוברות ועוד.

לימודי המזרח הרחוק בתכנית ללימודי אסיה בקמפוס בר-אילן

הנרשמים ללימודי תואר או לקורסים בודדים יהנו:

* מלימודים איכותיים בתכנית ייחודית

* מהרצאות מרתקות מפי מיטב החוקרים בתחומי אסיה

* מחברת סטודנטים מעורבים שחיים את אסיה 24/7

* מכל מה שקמפוס בר-אילן ברמת-גן מציע – מיקום מרכזי ותחבורה ציבורית נוחה, מגרשי חנייה קרובים, ספריות עתירות מקורות וכתבים, סביבת לימודים ירוקה ונעימה, קפיטריות ומסעדות ועוד.