דו חוגי מובנה לימודי אסיה ומדעי המדינה

הלימודים במחלקה למדעי המדינה מעשירים את ידיעתו ואת הבנתו של התלמיד בנושאים הקשורים בחקר מוסדות ותהליכים מדיניים. הלימודים כוללים מגוון של קורסים בתחומים הבאים: ממשל, יחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית, מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, פוליטיקה ישראלית, אסטרטגיה וביטחון לאומי. 

התוכנית מתפרשת על 3 שנים והמחלקה משתדלת לבנות מערכת גמישה בהתאמה ללימודי בוקר או ללימודי ערב

דו-חוגי מובנה לימודי אסיה ומדעי המדינה (25 ש"ש):

נוכח חשיבותן הגוברת של המעצמות האסיאתיות בעולם הגלובלי, התוכנית ללימודי אסיה מציעה ידע אקדמי ייחודי וכלים מעשיים, שיאפשרו להם למנף את התפתחותם המקצועית. תוכנית הלימודים כוללת חשיפה לתכנים מרתקים בתחומים מגוונים: פוליטיקה וכלכלה של סין, יפן, הודו, קוריאה ומדינות דרום מזרח אסיה אחרות, משפט אסיאתי, דיפלומטיה תרבותית, תרבות והיסטוריה, קולנוע ומדיה וכמובן לימודי שפה ברמת מתקדמים. במסגרת הלימודים יש אפשרות בחירה של אחת מבין שלוש השפות הבאות:  סינית, יפנית או קוריאנית.

-שלושה קורסי מבוא (חובה ללמוד מבוא התואם את שפת הבחירה) (6 ש"ש/ 12 נ"ז)

-קורסי בחירה (5 ש"ש/ 10 נ"ז)

-שני סמינריונים (4 ש"ש/ 8 נ"ז)

-קורס כתיבה אקדמית (2 ש"ש/ 4 נ"ז)

-לימודי שפה (סינית, יפנית או קוריאנית) מתחילים/ מתקדמים (8 ש"ש/ 16 נ"ז)

תוכנית הלימודים במחלקה למדעי המדינה, מהווה השלמה טבעית ללימודים אלו ומתמקדת בחקר מדינות דרום אסיה – הודו, פקיסטן, אפגניסטן, סרי-לנקה ובנגלדש – ובחקר מרקם היחסים הסבוך ביניהן. אזור דרום אסיה היווה לאורך ההיסטוריה זירת התגוששות בין מעצמות, ובשנים האחרונות  נמצא במרכז הזירה של מלחמה בג'יהאד העולמי.

חקר מדעי המדינה מהווה תשתית תאורטית לניתוח ולהבנת ממשלות ומנהיגים, מפלגות וארגונים פוליטיים, וכן מאפיינים של חברה, תרבות וזהות. תאוריות של יחסים בינלאומיים, במרכזן תאוריות על סכסוך, מלחמה ושלום, מסייעות לנתח יחסים פוליטיים פנימיים ואזוריים, את תפקיד המעצמות בזירות עימות ואת מעמדם של שחקנים לא-מדינתיים, בהם ארגוני טרור אזוריים וגלובליים. ככאלה, לימודי מדע המדינה ויחסים בינלאומיים נותנים כלים לניתוח מגוון סוגים של סכסוכים פנימיים ובינלאומיים, תוך שהם מציעים תאוריות להבנת מקורות ומאפיינים של סכסוכים אתניים, סכסוכים טריטוריאליים, מלחמות אזרחים, ניהול ויישוב סכסוכים, אסלאם רדיקאלי, טרור ומלחמה בטרור העולמי.

מדעי המדינה ובכללם חקר היחסים הבינלאומיים משמשים בידי חוקרים ותלמידים כלי חשוב להבנת תהליכים מרכזיים בזירה הדרום אסיאתית, בהם חוסר היציבות הפוליטי במדינות האזור, הסכסוך בין הודו ופקיסטן בקשמיר ועליית האסלאם הרדיקלי באפגניסטן ובפקיסטן, אשר מהווים איום על המדינות השכנות להן ומקור משמעותי להזנת הטרור העולמי.

תנאי הקבלה לתואר ראשון:

1.     תעודת בגרות

2.     מבחן פסיכומטרי

3.     קבלה אוטומטית ללא פסיכומטרי (ממוצע בגרות 90 ומעלה)

4.    ראו את מתווה ההקלות בתנאי הקבלה למשרתי מילואים ואנשי קבע לתשפ"ה.

רשימה מפורטת של הקורסים במחלקה למדעי המדינה ניתן לראות בקישור הבא.

רשימה מפורטת של הקורסים בלימודי אסיה ניתן לראות בקישור הבא.