למה אסיה?

אסיה מהווה כיום כשליש מאוכלוסיית העולם. כלכלות מדינות אסיה: סין, יפן, דרום קוריאה, הודו וכלכלות מדינות דרום מזרח אסיה מהוות עוצמה כלכלית עצומה שאין להתעלם ממנה. תואר בלימודי אסיה מרחיב את האופקים לעולם חדש ומופלא ויוצר הזדמנות לבוגרים להתמודד על תפקידים בשירות החוץ, ובארגונים ובמוסדות בינלאומיים.

למה ללמוד לימודי אסיה בבר-אילן?

בגלל מגוון השילובים המוצעים

מסלול ללימודי אסיה הוא חלק מתכנית ה-B.A רב תחומי במדעי הרוח, ולכן ניתן לשלב את הלימודים עם מגוון רחב של קורסים ממחלקות אחרות מהפקולטה למדעי הרוח, ממדעי היהדות וממדעי החברה.

בגלל שהתכנית נבחרה לפופולארית ביותר

המסלול ללימודי דרום ומזרח אסיה פועל במסגרת תכנית ה-B.A  רב תחומי במדעי הרוח החל משנת 2008. סקר שביעות הרצון של הסטודנטים בשנת הלימודים תשע"א מיקם את התכנית אחת מעשר הפופולאריות בבר-אילן.

בגלל האווירה הצעירה והפעילויות המיוחדות

כתכנית צעירה הסטודנטים נהנים מיוזמות לימודיות חדשות וממוטיבציה גבוהה של חברי הסגל. תלמידי התכנית מגובשים ומעורבים לאורך שנת הלימודים בפעילויות רבות בנוסף לחובות הקורסים. בין הפעילויות ניתן למנות את הסמינרים המחלקתיים אליהם מגיעים מיטב המרצים, סדנאות והשתלמויות העשרה. במהלך שנת הלימודים החולפת נערכה סדנת קליגרפיה עם מאסטר יפני בעל שם עולמי, אוסודה טייגן, ובערב מחלקה, בשיתוף עם אגודת הסטודנטים, תרגלו קרטדו וריקוד הודי. הפעילויות הללו תורמות לגיבוש ולהווי הייחודי של תלמידי ומרצי התכנית.

בגלל המלגות ללימודים בחו"ל*

סטודנטים מצטיינים מתמודדים על מלגות יוקרתיות למימון סמסטר קיץ במיטב האוניברסיטאות בסין, ועל מלגות מיוחדות ללימודים בהודו.

*תלוי תקציב.

מסלולי הלימודים:

מסלול אסיה

מסלול ראשי/ מורחב ב.א. רב-תחומי במדעי הרוח- מסלול לימודי אסיה

בהיקף של  46 נקודות זכות בתואר מורחב או 27/25 נקודות זכות במסלול דו-ראשי הכוללות:

6 נק"ז מבואות

8 נק"ז שפות מתחילים+ מתקדמים

4 /6 נק"ז סמינריונים (דו ראשי/מורחב)

9 /26 קורסי בחירה במחלקה

מומלץ להשלים בשנה א' לפחות 2 מבואות מתוך 3 המבואות הנדרשים (מתוך אפשרויות הבחירה: מבוא לתרבות סין/ יפן/ קוריאה/ הודו/ דרום מזרח אסיה) ולבחור שפה אחת ברמת מתחילים (סינית/ יפנית/ קוריאנית).

מסלול אסיה לתלמידי משפטים

"חוג לאחר תואר" ב.א. רב-תחומי במדעי הרוח- מסלול לימודי אסיה

בהיקף של  27 נקודות זכות לתואר מורחב

הכוללות:

6 נק"ז מבואות

8 נק"ז שפות מתחילים+ מתקדמים

4 נק"ז סמינריונים (דו ראשי/מורחב)

9 קורסי בחירה במחלקה

שימו לב: ניתן להתקבל למסלול החל משנה ב' משפטים ואילך, מממוצע 82 ומעלה בשנה א'.

לאתר המחלקה ולמידע נוסף אודות המסלול ללימודי אסיה בבר-אילן