רב תחומי במדעי הרוח

על רוח האדם

רב תחומיות היא שם נרדף לסקרנות אינטלקטואלית, יצירתיות ורוחב אופקים, המאופיינים במודולריות ובגמישות רעיונית. בעולם שלנו היום, שבו השינויים תדירים ומהירים, דרושים לארגונים ולחברות אנשי ונשות מקצוע שאוחזים במיומנויות חדשות המותאמות לעולם החדש: יכולת למידה–הסתגלות–ולמידה מהירה מחדש; חשיבה מופשטת ודפוסים של חשיבה ביקורתית; וכן מיומנות ניתוח והפרדה בין עיקר לטפל בשיטתיות, בבהירות; פיתוח רעיונות וטיעונים מקוריים והבעתם ברהיטות גם בכתב וגם בעל־פה. כל אלה נדרשים למקצועות ההווה והעתיד, מקצועות שטרם הוגדרו ואפילו כאלה שעדיין לא קיימים.

תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח באוניברסיטת בר־אילן הוא מפתח להצלחה בעולם החדש, וזאת בזכות תשתית הלימודים המבוססת על פיתוח מיומנויות ויכולות המותאמות לצורך בהִשתנות מתמדת ובאדפטציה מהירה.

למה להשתלב אם אפשר לבלוט?

הבוגרים והבוגרות שלנו בולטים במגזר העסקי ובמגזר הציבורי, יש בהם דיפלומטים, שליחי משרד החוץ ונושאי משרות במשרדי ממשלה אחרים. יש שעוסקים בתחומי המדיה הכתובה והמשודרת, בדוברות ובהוצאות לאור, ואחרים אוחזים משרות מגוונות במערכת המשפט ובחברות בין־לאומיות.

הלימודים פותחים צוהר לכלל הידע האנושי, משלבים שדות ידע רחוקים וקרובים, מחברים עבר, הווה ועתיד ואת העתיק עם החדשני. ובתוך כל אלו, פתוחות לפני הסטודנטים והסטודנטיות שלנו אפשרויות בחירה מגוונות בהתאם לתחומי העניין האישיים של כל אחד ואחת מהם, וכל בחירה שהיא מציידת בארגז כלים אינטלקטואלי עשיר.

פסיפס של אפשרויות

בלימודי תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח אפשרות בחירה של יותר מ־200 קורסים מכל מחלקות הפקולטה למדעי הרוח, וכן קורסים רלוונטיים מפקולטות אחרות, ובהן מדעי היהדות והחברה, משפטים וגם מגוון המדעים (מדויקים וטבע). חטיבות הלימוד גמישות ומודולריות ומאפשרות שילובים ויצירת תוכנית לימודים מותאמת אישית בשלושה דגמים:

• תוכניות לימוד במיקוד ספרות, פילוסופיה או היסטוריה – יתרונן במיקוד ובהעמקה בתחומי דעת הומניסטיים לצד השכלה רחבה וחשיפה למגוון תרבויות. שלוש החטיבות בדגם זה, בתחומי ספרות, פילוסופיה או היסטוריה, המציעות עיסוק בשירה ובפרוזה, בדרמה ובתיאטרון, בלוגיקה ובמוסר, בימי הביניים ובעת החדשה.
  • כל המגוון בתוכנית לימוד מרוכזת – גם באנגלית – יתרונה בבחירה הרחבה מתוך עושר הקורסים מכל מחלקות הפקולטה למדעי הרוח לצד ריכוז הלימודים בתוכנית סדורה, בשעות מוגדרות ובשילוב קורסים מקוונים.
  • תוכנית לימוד בהתאמה אישית – יתרונה באפשרות לבנות תוכנית לימודים תפורה אישית לתחומי העניין האישיים של כל סטודנט וסטודנטית, יהיו אלה שפות, תקופות, תרבויות, סוגות, מקומות, נושאים ועוד.

הסגל שלנו – ובו גם יועץ אקדמי ויועץ מנהלי מטעם החוג – יסייע לך לבנות את התוכנית הטובה ביותר בעבורך, וכמובן, ילווה וידריך אותך כל הדרך אל התואר ומעבר לו.

נענים לאתגרי הזמן – מגמת קיימות ורוח

בשנת תשפ"ד נפתחה במחלקה שלנו מגמת קיימות ורוח, ובה אנו מציעים בחינה עמוקה ומגוונת של השינויים הסביבתיים הניכרים, התופעות האקלימיות והתרבותיות הקשורות בסביבה, בחברה, בטכנולוגיה, בפגיעה בבעלי חיים ובמערכות אקולוגיות וביחסם של בני האדם לכל אלה. לצד שאלות מדעיות ומדיניות, המצב המשברי שהאנושות נמצאת בו מציב לפתחנו שאלות עומק מרתקות שמקום הדיון בהן הוא מדעי הרוח ושבהן עוסקים הסטודנטים וסטודנטיות שלנו, ובהן: מה הן התפיסות הכלכליות, החברתיות והסביבתיות שהובילו את העולם למצבו הנוכחי? אלו תפיסות יאפשרו לנו להיחלץ ממנו? מה הן חובותינו המוסריות כלפי הדורות הבאים? איזה ערך אנו מייחסים לטבע על רכיביו השונים? כיצד מצבנו הנוכחי עומד ביחס למצבים היסטוריים, וכיצד בני אדם לאורך ההיסטוריה התמודדו עם שינויים סביבתיים?

המגמה היא מכלל בית הספר הרב תחומי לקיימות וסביבה באוניברסיטת בר־אילן, שפועל ליצירת שיח בין העוסקים בתחום במדעים מדויקים, במדעי החברה ובמדעי הרוח כדי להעלות שאלות מחקר חדשות ולספק דרכים מקוריות לטיפול בסוגיות שונות הנוגעות לקיימות, לאקולוגיה ולסביבה. בהתאם, צפויים הסטודנטים והסטודנטיות במגמה להשתתף בעיצוב השיח והתודעה הציבורית ובקידום השינויים הדרושים שיחלחלו ויובילו לפעולות מעשיות להתמודדות עם המצב.