Ithamar Theodor

דוא"ל
Itamar.theodor@biu.ac.il
תחומי עניין

Ithamar Theodor is Professor of Hindu and Indian Studies, a graduate of the Theology Faculty, University of Oxford, and a Life Member of Clare Hall, University of Cambridge. Among his research interests are the Bhagavad-gita, Bhagavata-Purana, Hindu-Jewish Studies and Gandhian Studies. He is the founder of the Jewish-Asian Annual Conference since 2012, and his publications include Exploring the Bhagavad Gıta: Philosophy, Structure and Meaning (2010), Brahman and Dao: Comparative Studies in Indian and Chinese Philosophy and Religion (2014), The Fifth Veda in Hinduism: Philosophy, Poetry and Devotion in the Bhagavata Purana (2016), Dharma and Halacha: Comparative Studies in Hindu and Jewish Philosophy and Religion (2018) and The Bhagavad-gita: A Critical Introduction (2021).

מחקר

פרופ' איתמר תאודור הוא חוקר הינדואיזם ולימוד השוואתי של דתות. הוא בוגר הפקולטה לתיאולוגיה באוניברסיטת אוקספורד, מרצה בכיר במכללה האקדמית צפת, ועמית מחקר בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה. בנוסף לימד כעמית אורח באונ' הסינית של הונג קונג  ( 2009-2015) בין פרסומיו הספר Exploring the Bhagavad gita; Philosophy Structure and Meaning (Ashgate, 2010), ספר אשר זכה בפרס Choice מטעם איגוד הספריות האקדמיות האמריקאיות, ויצא לאור גם בעברית, סינית ורוסית. בנוסף ערך שני ספרים שראו אור בהוצאת Lexington וחיבר ספר בנושא פילוסופיה הינדית שראה אור ב-2016 בהוצאת IB Tauris. פרופ' תאודור הקים את התכנית בלימודי הינדואיזם ויהדות באונ' חיפה (2011), וייסד את הכנס היהודי-אסייתי אשר עד כה קיים ששה כנסים שנתיים. הוא פרסם מאמרים ופרקי ספרים בבמות פרסום שונות ובכלל זה Journal of Asian Philosophy ו- Religions of South Asia. מחקרו העכשווי עוסק בפילוסופיה של הבהגווד גיטא, בהגות גנדהיאנית ובנוסף בדתות ותרבויות הגליל, ובמסגרת זו הוא עורך כעת ספר בנושא הבהגווד גיטא בהוצאת רוטלדג'. הוא זכה במספר מענקי מחקר, בעיקר מקרן Darshan and Kalpa Bhagat ומרשות המחקר של המכללה האקדמית צפת.

הרצאות של פרופ' תאודור:

פרופ' איתמר תאודור (מכללת צפת ואונ' חיפה) - הפרסוניפיקציה של סיפור הבריאה הוודי בבהגווטה פוראנה   גשר בין מזרח למערב: פרופ' איתמר תאודור

פרופ' איתמר תאודור - שילובה של מסורת הראסה בין מרכיביה של הבהאגווטה פוראנה; מדוע וכיצד?

תאריך עדכון אחרון : 26/07/2023