ד"ר לבקוביץ אלון

משרד :
שעות קבלה :

מחקר

ד"ר אלון לבקוביץ, מרצה בכיר וראש החוג למדעי החברה והאזרחות במכללת בית ברל, עמית הוראה בתוכנית הב.א. הרב תחומי בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת בר-אילן וחוקר עמית במרכז בגין סאדאת למחקרים אסטרטגיים. ד"ר לבקוביץ חוקר ומפרסם בתחום יחסי החוץ של קוריאה הצפונית והדרומית עם המזרח התיכון, האינטראקציות בין צפון ודרום קוריאה, יחסי ארה"ב עם בעלות בריתה בארה"ב. ד"ר לבקוביץ אף זכה במענק מחקר של האקדמיה הקוריאנית. מחקריו פורסמו בז'ורנלים אקדמאיים יוקרתיים International Journal of Korean StudiesInternational Review of Sociology; and International Relations of the Asia-Pacific. ד"ר לבקוביץ פרסם את הספר הראשון על ההיסטוריה של קוריאה בעברית במסגרת הוצאת אוניברסיטת תל-אביב ועומל בימים אלו על ספר חדש במשותף עם קולגה על תהליכי הדמוקרטיה ביפן. כיום ד"ר לבקוביץ עוסק במספר מחקרים: טרום המשא ומתן בין ארה"ב לקוריאה הצפונית, יחסי קוריאה הדרומית עם מדינות המפרץ הפרסי, מיתוג מדינות בקונפליקט ותהליכי דמוקרטיזציה בקוריאה.

ד"ר לבקוביץ עמית מחקר במכון בגין סאדאת למחקרים אסטרטגיים.

רשימת פרסומים חלקית

ד"ר אלון לבקוביץ בתקשורת וכנסים:

No Good Options on North Korea?

[Asan Plenum 2016] Session 3 - "Living with Terrorism"

Deterrence in East Asia: The Challenge of North Korea in the Six Party Context

South Korea's Balancing Act in the Middle East | June 28, 2016

שאלות על קוריאה | ד"ר אלון לבקוביץ