נפתחה ההרשמה לרב תחומי במדעי הרוח לשנה"ל הלימודים תשפ"ד 2023-2024

הרב תחומי במדעי הרוח- לוקחים אותך רחוק

הרב תחומי במדעי הרוח מגבש תשתית לימודית בסיסית אשר מרחיבה את אפיקי הידע של הסטודנט לתואר ראשון במגוון תחומי הדעת ולא פחות מכך, פועלת לשימור החוכמה ההומניסטית של מדעי האדם (רוח, חברה ויהדות). לימודים רב תחומיים מבטיחים השכלה רחבה, יכולת חשיבה מופשטת ובכללה, הקניית דפוסים של חשיבה ביקורתית, יכולת ניתוח וסינתזה של חומר עיוני, יצירתיות, שיטתיות, בהירות ורוחב-אופקים. מתוך הכרה בחשיבות לימודים אלו לחברה, הוגדרו מטרות הרב תחומי במדעי הרוח, המבוססות על הנחות היסוד הבאות:

• הרב תחומי במדעי הרוח שם דגש מרכזי על בחירת קורסי לימוד בעלי ערך מוסף שממוענים לסטודנט הפרגמטי.
  • לימודי הרב תחומי במדעי הרוח נועדו להציב את בוגר התוכנית בנקודת הפתיחה הגבוהה ביותר האפשרית בעולם "האמיתי".
  • הרב תחומי  במדעי הרוח עוסק במיומנויות חיוניות לתלמידי תואר ראשון. לימודים אלו יכולים להוות פלטפורמה ללימודים מתקדמים ולאפיקי התמקצעות מחקרית עתידיים.
  • הרב תחומי במדעי הרוח מתחייב להעשיר את עולמו של הסטודנט בידע אינטלקטואלי, מעשיר, החיוני לאדם המשכיל בחברה משתנה.

מסלולי הלימוד

הרב תחומי במדעי הרוח מציע תכנית לימודים מגוונת בכמה מסלולי לימוד: מורחב, ראשי או דו-ראשי (מובנה/לא מובנה).

משך התואר

3 שנים ( 6 סמסטרים)

שם התואר

על תעודת הבוגר ייכתב:

בוגר תואר ראשון "רב תחומי במדעי הרוח"

תנאי קבלה ללימודים לשנה"ל תשפ"ד (2023)

עמידה בלפחות אחד מהקריטריונים הבאים:

• ממוצע בגרות 95 ומעלה, ללא בחינה פסיכומטרית.
  • ממוצע בגרות 80 וציון 500 ומעלה בבחינה הפסיכומטרית.
  • בוגרי מכינות 30+ בממוצע 80 ומעלה.
  • בוגרי מכינה קדם אקדמית בציון ממוצע של 80 ומעלה.

(תנאי הקבלה כפופים להחלטות ועדת הקבלה לתואר ראשון ומשתנים מעת לעת)

לימודים קודמים/פטורים

• מעבר ממחלקה אחרת- סטודנט שהחליט להפסיק את לימודיו באוניברסיטת בר אילן, בכל מחלקה שהיא, ומבקש להשלים את מכסת לימודי התואר הראשון.
  • קורסים חופפים- סטודנטים שלמדו בעבר במוסדות אקדמיים המוכרים ע"י המל"ג, לאחר שהגישו בקשה מסודרת למדור סטטוס לקבלת אישור לפטור מקורסים חופפים, בתיאום ובאישור יועץ אקדמי של הרב תחומי במדעי הרוח.

שימו לב: התיישנות חלה על הקורסים שנלמדו לפני למעלה מ-10 שנים ממועד הבקשה לפטור.

חובות נוספים לתואר/תנאי זכאות לתואר

• פטור מאנגלית כשפה זרה- על פי תוצאות בחינות המיון (פסיכומטרי/ מבחני אמי"ר) יסווגו הסטודנטים לקורסים באנגלית על פי רמתם.

שימו לב: תנאי הקבלה המינימלי לאוניברסיטה הוא רמת טרום מתקדמים (ציון 85 במבחן הפסיכומטרי/אמיר"ם* או 185 במבחן אמי"ר). סטודנט שרמת האנגלית שלו נמוכה מרמה זו לא יוכל להתקבל ללימודים.

• הקורסים באנגלית אינם כלולים במערכת השעות של חטיבות הלימוד ברב תחומי.
  • כל הקורסים באנגלית חייבים בתשלום נוסף, אשר אינו כלול בשכ"ל לתואר ראשון, למעט, מתקדמים 2, שניתן ללא תשלום.

*סטודנט ללא ציון באנגלית או שמעוניין לשפר את רמת האנגלית יכול לגשת למבחן אמיר"ם. על מועדי הבחינה יש להתעדכן באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה.

• פטור בהבעה עברית- לפטור מקורס זכאי סטודנט שקיבל ציון בגרות 76 ומעלה בבחינת הבגרות בהבעה עברית.

שימו לב: סטודנט שתעודת הבגרות שברשותו אינה ישראלית, יידרש לגשת לבחינה בהבעה. לתיאום בחינת מיון ו/או הרשמה לקורס הבעה עברית בהיקף של 2 ש"ש יש לפנות ליחידה להבעה עברית.

• פטור מלימודי יסוד – כל סטודנט לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן נדרש ללמוד 10 ש"ש בלימודי יסוד. לפרטים ולהרשמה  יש לפנות ליחידה ללימודי  יסוד.
  • ציון עובר במבחן "מושגי יסוד ביהדות"- הבחינה מתקיימת בקמפוס מספר פעמים בשנה.
  • עמידה בהצלחה בדרישות הלימודים ובציון ממוצע של 70 למעלה.