מענק לקידום לימודי קוריאה למגמה ללימודי אסיה

מענק לקידום לימודי קוריאה למגמה ללימודי אסיה | אוניברסיטת בר-אילן (biu.ac.il)

מענק לקידום לימודי קוריאה למגמה ללימודי אסיה

המענק, בסך 650 אלף שקל ישמש לקידום מחקר, למלגות ולכנסים. בקרוב: יום קוריאה בקמפוס

מגמת לימודי אסיה באוניברסיטת בר-אילן זכתה בתשפ"ג במענק מיוחד מטעם האקדמיה ללימודים קוריאניים. המענק, בסך 650 אלף שקל לשלוש שנים, ישמש את התוכנית שהביקוש לה הולך וגובר בשנים האחרונות, לצורך קידום מחקר, חלוקת מלגות, עריכת כנסים ואירועים בתחום לימודי קוריאה.

במסגרת זו יזמו חוקרי המגמה את 'יום קוריאה' שיתקיים בקמפוס ב-11.5. במהלך היום יוכלו מבקרים - סטודנטים, חברי סגל והקהל הרחב - ללמוד את שפת הסימנים הנהוגה בקוריאה הדרומית, לקחת חלק בסדנת ריקוד קוריאני מודרני (קיי-פופ) וללמוד לשחק משחקים קוריאניים מסורתיים. ניתן להשתתף באירוע ללא עלות, ברישום מראש

"קוריאה היא מעצמה כלכלית מובילה בעולם", אומרת ד"ר מיכל זלצר-לביד, ממלאת מקום ראש החוג הרב-תחומי במדעי הרוח. "כולנו מכירים חברות ענק כמו סמסונג או LG. בשנים האחרונות התרבות של קוריאה, ובעיקר מוזיקת הקיי-פופ והסרטים, זוכים להצלחה רבה בכל העולם. כתוצאה מכך, גם פה בישראל יותר ויותר סטודנטים מבקשים להכיר את המדינה ואת תרבותה".

בעקבות הביקוש ההולך וגדל ללימודי קוריאה, תיפתח בשנה הבאה בפקולטה ללימודי הרוח, מחלקה ללימודי אסיה שתכלול מגוון קורסים בתחום. כיום מתמקדים הלימודים במגמה בתכנים עכשוויים – עם דגש הכלכלה והתרבות בימים אלה, לצד היכרות עם ההיסטוריה של המדינה.

ד"ר אלון לבקוביץ, מרצה בכיר ללימודי אסיה, אומר כי עם צמיחתה של המגמה לכדי מחלקה תגדל גם פעילותה. "השנה, תודות למענק האקדמיה ללימודים קוריאניים, חילקנו מלגות נדיבות לסטודנטים הלומדים על קוריאה. בנוסף, נערוך בחודש יוני כנס בינלאומי בהשתתפות חוקרים ממדינות רבות בעולם. בשנה הבאה מתוכנן קורס אינטנסיבי עם מרצה מוביל מחו"ל שיעסוק ביחסי קוריאה-יפן, ואנחנו מקדמים שיתוף פעולה עם אוניברסיטה מובילה מקוריאה כדי לקיים קורסים משותפים לסטודנטים ישראלים וקוריאנים. קוריאה היא מעצמה עולמית מובילה, ויש חשיבות רבה להיכרות של ישראלים איתה ולקידום קשרי תרבות, כלכלה, דיפלומטיה ומחקר".

הרשמה ליום קוריאה

לתוכניות הלימוד בחוג הרב תחומי למדעי הרוח