ד"ר מיכל זלצר-לביד - רכזת תוכנית דרום ומזרח אסיה

משרד :
שעות קבלה :

מחקר

ד"ר מיכל זלצר-לביד, מרצה בב.א. הרב-תחומי במדעי הרוח משנת 2008. ראשת התכנית ללימודי אסיה החל משנת 2017. ד"ר זלצר-לביד חוקרת מיעוטים ואתניות במערב סין ועוסקת בפוליטיקה בסין העכשווית ובסכסוכים אתניים באסיה. לאחר שסיימה פוסט-דוקטורט במכון לאסיה ואפריקה באוניברסיטת הומבולדט בברלין פירסמה ד"ר זלצר-לביד את מחקרה בכתב העת החשוב ביותר בתחום של מרכז אסיה Central Asian Survey. מחקרה הנוכחי מתמקד בהשפעותיה של המתיחות האתנית על היציבות האזורית בסינג'יאנג, מחוזה המערבי של סין והפרוזדור המקשר בינה לבין מדינות מרכז אסיה.

ד"ר זלצר-לביד בעלת דוקטורט מאוניברסיטת חיפה (מסלול ישיר) וב.א. באנתרופולוגיה, סוציולוגיה ולימודי מזרח אסיה (בהצטיינות) מאוניברסיטת תל-אביב. דוברת סינית (בוגרת קורסי שפה באוניברסיטת בייג'ינג לשפה ותרבות, 2001 ואוניברסיטת יוננאן, 2004), זכתה במלגות על הצטיינות אקדמית מהאוניברסיטה העברית בירושלים (2002) ומאוניברסיטת חיפה (2004). בשנת 2010 נבחרה למרצה מצטיין מהסגל הזוטר באוניברסיטת בר-אילן.

פרסומים

ראיון של ד"ר מיכל זלצר לביד בנושא דיכוי המוסלמים בסין