ד"ר מיכל זלצר-לביד - רכזת מגמת לימודי אסיה

משרד :
שעות קבלה :

מחקר

ד"ר מיכל זלצר-לביד, מרצה בב.א. הרב-תחומי במדעי הרוח משנת 2008. ראשת התכנית ללימודי אסיה החל משנת 2017. ד"ר זלצר-לביד חוקרת מיעוטים ואתניות במערב סין ועוסקת בפוליטיקה בסין העכשווית ובסכסוכים אתניים באסיה. ד"ר זלצר-לביד פרסמה מספר מאמרים בכתבי עת מובילים. מחקרה הנוכחי מתמקד בהשפעותיה של המתיחות האתנית על היציבות האזורית בסינג'יאנג, מחוזה המערבי של סין והפרוזדור המקשר בינה לבין מדינות מרכז אסיה.

ד"ר זלצר-לביד בעלת דוקטורט מאוניברסיטת חיפה (מסלול ישיר) וב.א. באנתרופולוגיה, סוציולוגיה ולימודי מזרח אסיה (בהצטיינות) מאוניברסיטת תל-אביב ופוסט-דוקטורט מהמכון לאסיה ואפריקה באוניברסיטת הומבולדט בברלין (2016-17). דוברת סינית (בוגרת קורסי שפה באוניברסיטת בייג'ינג לשפה ותרבות, 2001 ואוניברסיטת יוננאן, 2004), זכתה במלגות על הצטיינות אקדמית מהאוניברסיטה העברית בירושלים (2002) ומאוניברסיטת חיפה (2004). בשנת 2010 נבחרה למרצה מצטיין מהסגל הזוטר באוניברסיטת בר-אילן.

פרסומים

ראיון של ד"ר מיכל זלצר לביד בנושא דיכוי המוסלמים בסין