תואר ראשון רב תחומי - מסלולי תואר רב תחומי במדעי הרוח

מתעניינים בתואר רב תחומי במדעי הרוח? מחפשים מידע אודות תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח? - הגעתם למקום הנכון. תואר רב תחומי במדעי הרוח מאפשר לסטודנטים באקדמיה להעשיר את הדעת בתחומים מגוונים בלימודי התואר הראשון; בעוד שמסלולי תארים רגילים ממוקדים בדרך כלל בתחום מסויים או באשכולות של תחומים דומים, תואר רב תחומי משלב בדרך כלל בין תחומים שונים שאין ביניהם בהכרח קשר רעיוני.

בוודאי תשמחו לדעת שבקמפוס בבר אילן יש תואר רב תחומי במדעי הרוח במסלולים שונים ומגוונים אותם נפרט מייד.

תואר רב תחומי מעניין אתכם או אתכן? למידע ופרטים על לימודי תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח באוניברסיטת בר אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מסלולי הלימוד השונים של תואר רב תחומי במדעי הרוח - בר אילן

לרב תחומי במדעי הרוח מספר מגמות לימוד לבחירה. ההבדלים בין המגמות השונות של תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח מתבטאים בהיקף נקודות הזכות, בחלוקת הנקודות לתחומי הלימוד ובמרכיבים שונים אחרים.

חד-חוגי, דו-חוגי מובנה ודו-חוגי לא מובנה (הסבר בהמשך)

להלן פירוט מסלולי תואר רב תחומי במדעי הרוח המתקיימים בבר אילן:

רב-תחומי במדעי הרוח - דו חוגי לא מובנה (עם מחלקה נוספת)

בהיקף של  27 ש"ש/ 54 נקודות זכות הכוללות:

21 ש"ש / 42 נ"ז- הלימודים מורכבים מ- 3 אשכולות לימוד נושאיים*

2 ש"ש/ 4 נ"ז -קורס כתיבה אקדמית

4 ש"ש/ 4 נ"ז - שני סמינריונים (החל משנה ב').

רב-תחומי במדעי הרוח - דו חוגי מובנה

25 ש"ש/ 50 נ"ז  הכוללות:

19 ש"ש/ 38 נ"ז  - הלימודים מורכבים מ- 3 אשכולות לימוד נושאיים*

2 ש"ש/ 4 נ"ז -קורס כתיבה אקדמית

4 ש"ש/ 8 נ"ז  - שני סמינריונים (החל משנה ב')

רב-תחומי במדעי הרוח -  דו חוגי מובנה עם אחת מהמחלקות הבאות:

מזרח תיכון; פילוסופיה כללית; היסטוריה כללית; מוסיקה; מדעי המדינה ואמנות יהודית

*ניתן לקחת 2 אשכולות ויותר מחטיבה אחת באישור יועצי המחלקה. אשכול הוא בהיקף של 8 ש"ש/ 16 נ"ז.

במסגרת מסלול תואר רב תחומי זה, נחשף הסטודנט למגוון תרבויות המשלבות בין כמה תחומי דעת הומניסטים סובבי עולם (אשכולות דיסציפלינריים לבחירה, 8 ש"ש/ 16 נ"ז):

1. ספרות ואמנות: ספרות אנגלית, ספרות משווה, ספרות עם ישראל, אמנות יהודית, תרבות צרפת, לימודים קלאסיים, מוזיקה, לימודי אסיה.
  2. פילוסופיה והגות: פילוסופיה כללית, ספרות משווה, לימודים קלאסיים, ערבית, מחשבת ישראל, אומנות יהודית, לימודי אסיה.
  3. היסטוריה: היסטוריה כללית, לימודים קלאסיים, תרבות צרפת, ארכיאולוגיה ותולדות א"י, גאוגרפיה, מזרח תיכון, מדעי המדינה, לימודי אסיה.
  4. Israel Studies: ספרות אנגלית, אומנות יהודית, תנ"ך, תלמוד ומחשבת ישראל, ספרות עם ישראל, פילוסופיה כללית ולימודי אסיה. (מיועד לתלמידי חו"ל).
  5. שפות:  לטינית, יוונית עתיקה, צרפתית, ספרדית, טורקית, יידיש, לדינו, גרמנית, ערבית, סינית, יפנית וקוריאנית (נתון לשינויים).

שימו לב: כמות הקורסים שניתן ללמוד בפקולטה אחרת (שאינה מדעי הרוח) מוגבלת ל-25% מהיקף הקורסים ו/או בהתאם להנחיות האוניברסיטה.

שלוש מסגרות לימודיות לבחירה מתקיימות תחת תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח ( רב תחומי במדעי הרוח):

תואר רב תחומי חד חוגי

תואר רב תחומי דו-חוגי מובנה

תואר רב תחומי דו-חוגי לא מובנה

על הסטודנט לבחור אחד מבין המסלולים של תואר רב תחומי. הרכבם מפורט להלן:

מסגרת שעות לימוד ממוצעת הנדרשת לצבירה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן היא 64 ש"ש/ 128 נ"ז.

תואר רב-תחומי במדעי הרוח-חד חוגי 50 ש"ש / 100 נ"ז בתואר הכוללות:

42 ש"ש/ 84 נ"ז - הלימודים המורכבים בין 3-5 אשכולות לימוד נושאיים מאשכולות הבחירה*

2 ש"ש/ 4 נ"ז -קורס כתיבה אקדמית

6 ש"ש/ 12 נ"ז - סמינריונים (שלושה סמינריונים לתואר ראשון)

תואר רב-תחומי במדעי הרוח - דו חוגי לא מובנה (עם מחלקה אחרת) - 27 ש"ש/ 54 נ"ז הכוללות:

21 ש"ש/ 42 נ"ז -הלימודים מורכבים מ- 3 אשכולות לימוד נושאיים מאשכולות הבחירה

2 ש"ש/ 4 נ"ז -קורס כתיבה אקדמית

4 ש"ש/ 8 נ"ז - שני סמינריונים (מומלץ החל משנה ב')

תואר רב-תחומי במדעי הרוח-  דו חוגי מובנה (עם מחלקה אחרת) - 25 ש"ש/ 50 נז" הכוללות:

19 ש"ש/ 38 נ"ז - הלימודים מורכבים מ- 3 אשכולות לימוד נושאיים מחטיבות הבחירה

2 ש"ש/ 4 נ"ז  -קורס כתיבה אקדמית

4 ש"ש/ 8 נ"ז - שני סמינריונים (מומלץ החל משנה ב')

ניתן לקחת 2 אשכולות ויותר, מחטיבה אחת באישור יועץ הרב תחומי במדעי הרוח. למשל מסלול מוגבר של מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי מדעי הרוח ושפות (כגון - לימודי סינית, לימודי יפנית או לימודי קוריאנית).

לרב-תחומי במדעי הרוח יש הסכם דו-חוגי מובנה עם המחלקות: מדעי המדינה, מזרח תיכון, היסטוריה כללית, תרבות צרפת, אמנות יהודית, מוסיקה ופילוסופיה.

שימו לב:  להשלמת תואר במדעי הרוח נדרש הסטודנט להשלים את מכסת לימודי העשרה ולימודי יסוד בהתאם לנהלי האוניברסיטה המתעדכנים מעת לעת.

תוכנית תואר רב תחומי במדעי הרוח כוללת מגוון עשיר של קורסים לבחירה, ובנוסף, רשאי הסטודנט לצרף קורסים נוספים מתוך המאגר הכלל אוניברסיטאי המופיע תחת קטגוריה "קורסים כלליים" באישור יועץ אקדמי. הסגל האקדמי והמנהלי של הרב-תחומי במדעי הרוח יסייע בהרכבת תוכנית הלימודים המתאימה לסטודנט, בהדרכה בבחירת הקורסים ויהיה קשוב לכל קושי שיתעורר במהלך שנת הלימודים ובמהלך התואר כולו.

כמו כן, צוות המקצועי של תואר רב תחומי יסייע לסטודנטים של תואר ראשון רב תחומי גם בייעוץ ובהכוונה לקראת לימודי המשך לתואר שני.

בנוסף, תוכנית תואר ראשון רב תחומי במדעי הרוח בבר אילן מאפשרת עוד גמישות:

• הסטודנט רשאי להציע קורסים נוספים מתוך מאגר הקורסים הכלל האוניברסיטאי אשר מופיע תחת הקטגוריה "קורסים כלליים" -באישור, בתיאום ובליווי היועץ האקדמי של התוכנית.
  • הסטודנט רשאי לבחור אשכול  לימוד שאינו כלול ברשימה, באישור מחלקת האם ויועץ אקדמי של תוכנית תואר רב תחומי.
  • ניתן להכיר בלימודים קודמים באחת ממחלקות האוניברסיטה או ממוסד להשכלה גבוהה אחר שמוכר על ידי המל"ג כחטיבת לימודים רק באישור מדור סטטוס[ראו בעניין זה סעיף "פטור").