תוכניות משותפות

תוכניות משולבות של הרב תחומי במדעי הרוח:

הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת בר אילן מאפשרת לסטודנטים להיחשף ללימודים אינטרדיסציפלינריים במהלך לימודי התואר. בעמוד זה נציין את האפשרויות השונות ללמוד תואר משולב ונוסיף גם פירוט תוכניות לימודי תואר ראשון משולב.

למידע נוסף אודות לימודי תואר ראשון משולב באוניברסיטת בר אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם.

תוכנית תואר משולב משפטים עם הרב-תחומי - מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח

הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת בר אילן פותחת בפני תלמידי הפקולטה למשפטים אפיקים חובקי עולם ומציעה תוכנית לימודים משותפת עם הרב-תחומי במדעי-הרוח במגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח לתלמידי משפטים.

נוכח חשיבותן הגוברת של המעצמות האסיאתיות בעולם הגלובלי, המסלול במגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח שואף להקנות לבוגריו ידע אקדמי ייחודי וכלים מעשיים אשר יאפשרו להם למנף את התפתחותם המקצועית.

תכנית לימודים ייעודית המותאמת לתלמידי הפקולטה למשפטים.

תכנית הלימוד כוללת חשיפה לתכנים מרתקים בתחום המשפט האסיאתי, ספרות ותרבות, פוליטיקה וכלכלה של סין, יפן, הודו, קוריאה ומדינות דרום מזרח אסיה אחרות וכן, במסגרת הלימודים מוצעת אפשרות בחירה של אחת מבין שלוש השפות הבאות:  סינית, יפנית או קוריאנית.

תואר ראשון - אסיה לתלמידי משפטים - תנאי קבלה

לתוכנית יתקבלו סטודנטים למשפטים, בוגרי שנה א' לפחות, בעלי ממוצע 82 ומעלה.

חובות קורסים

תוכנית הלימודים כוללת 27 ש"ש/ 54 נ"ז.

מבנה לימודים:

6 ש"ש/ 12 נ"ז

מבואות*

אחד מהמבואות חייב להיות תואם לשפה הנלמדת

8 ש"ש/ 16 נ"ז

לימודי שפה: סינית/יפנית/קוריאנית

4 ש"ש מתחילים

4 ש"ש מתקדמים

7 ש"ש/ 14 נ"ז

קורסי בחירה ייעודיים

משפט באסיה

4 ש"ש/ 8 נ"ז

שני סמינריונים

2 ש"ש/4 נ"ז

קורס כתיבה אקדמית

*בוגר המסלול  שיעמוד בהצלחה בדרישות התכנית, יקבל תעודת חוג לאחר תואר רב תחומי במדעי הרוח. במסמך נפרד יופיע שם המסלול ופירוט הקורסים.

תואר משולב - דו-חוגי מובנה עם מדעי המדינה:

מסלול לימודים משולב בחוגים מדעי המדינה והרב תחומי במדעי הרוח מתאימים לסטודנטים אשר שואפים להעשיר את ידיעותיהם והבנתם בנושאים הקשורים בחקר מוסדות ותהליכים מדיניים במערב (מדעי המדינה) ולתהליכים מדיניים במזרח (מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח) או השלמה הומניסטית לתהליכים המדיניים (מגמת תרבות עולם).

הלימודים במדעי המדינה כוללים מגוון של קורסים בתחומי הממשל, יחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית, מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, פוליטיקה ישראלית, אסטרטגיה וביטחון לאומי. ממגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח מהווה השלמה טבעית ללימודי מדעי המדינה נוכח חשיבותן הגוברת של מעצמות אסייתיות בעולם ובהכרת מאזן הכוחות האסטרטגי בזירת ההתגוששות העולמית בין המעצמות. ובאפשרות הבחירה השנייה, דו ראשי המשלב בין מדעי המדינה למגמת תרבות עולם, הוא מסלול אידיאלי עבור מי שחפץ בתמונה המלאה הכוללת היכרות עם ספרות, פילוסופיה והיסטוריה מכל רחבי העולם, מזרח ומערב, שגיבשו בעבר, ועדיין מעצבים, את זהותה של הפוליטיקה העולמית כיום.

מבנה הלימודים:

3 קורסי מבואות מתוך 5 (מבוא הודו, סין, יפן, קוריאה ודרום מזרח אסיה) 6 ש"ש/12 נ"ז (מומלץ לקחת בשנה א').

סה"כ - 25 ש"ש/ 50 נ"ז.

לבוגר תוכנית הלימודים תוענק תעודת: בוגר רב תחומי מדעי הרוח דו-חוגי מובנה עם מדעי המדינה

תואר משולב- רב-תחומי מדעי הרוח דו חוגי מובנה עם מוזיקה

שילוב בין לימודי החוג למוזיקה לרב תחומי במדעי הרוח מתאים לסטודנטים המעוניינים לחבר בין תרבות מזרח למערב (שילוב עם מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח) או למי שרוצים להעמיק בשילוב שבין יצירה מוזיקלית ואתנו-מוזיקה לבין המסורות ומקורות ההשראה שלה במחשבה ההומניסטית במערב (מגמת תרבות עולם).

מגמת לימודי אסיה בתכנית רב תחומי במדעי הרוח מהווה השלמה טבעית ללימודי מוזיקה. בעוד שהחוג למוזיקה מתמקד ביצירה מערבית, החשיפה ההולכת וגוברת של המערב להשפעות תרבויות ובכללן מוזיקליות ממזרח אסיה מחייבת השלמת השכלה בתחום, על כל היבטיה (מספרות, קולנוע, ותיאטרון ועד לחברה ולפוליטיקה).

דו ראשי המשלב בין לימודי מוזיקה תיכון למגמת תרבות עולם הוא מסלול אידיאלי עבור מי שחפץ בתמונה המלאה הכוללת היכרות מקורות ההשראה ומקורות הספרות, פילוסופיה וההיסטוריה מכל רחבי העולם, מזרח ומערב, שגיבשו בעבר, ועדיין מעצבים, את המוסיקה אותה אנחנו שומעים כיום.

סה"כ - 25 ש"ש/ 50 נ"ז.

לבוגר תוכנית הלימודים בתואר משולב זה תוענק תעודת: בוגר רב תחומי מדעי הרוח דו-חוגי מובנה עם מוזיקה

תואר משולב - רב-תחומי מדעי הרוח דו חוגי מובנה עם תרבות צרפת/ צרפתית

שילוב בין לימודי תרבות צרפת לרב תחומי במדעי הרוח מתאים לסטודנטים המעוניינים להבין את התרבות הצרפתית ואת השפה הצרפתית וממשקיה עם תרבות עולם. שני החוגים יחדיו מהווים מסלול אידיאלי עבור מי שחפצות/ים בתמונה המלאה הכוללת העמקה בתהליכים, התרחשויות ומאורעות שאירעו בעבר ומשפיעים על ההווה ורושמם ניכר בכל תחומי ההומניסטיקה ובכללם תרבות, מוזיקה,  ספרות, ופילוסופיה מכל רחבי העולם, מזרח ומערב, שמגבשים את המציאות  בה אנו חיים.

סה"כ - 25 ש"ש/ 50 נ"ז.

לבוגר תוכנית הלימודים בתואר משולב זה תוענק תעודת: בוגר רב תחומי מדעי הרוח דו-חוגי מובנה עם תרבות צרפת/ צרפתית

למידע נוסף אודות תואר משולב ולימודי תואר ראשון משולב באוניברסיטת בר אילן, הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם.