תואר ראשון

לתוכנית הב.א. הרב תחומי במדעי הרוח ארבע מסלולי לימוד לבחירה:

מורחב, ראשי,  דו-ראשי מובנה ודו-ראשי לא מובנה (הסבר בהמשך)

במסגרת המסלול הנבחר, יש לבחור אשכולות* לימוד מבין האפשרויות הבאות:

• לימודי אסיה: סין, יפן, הודו, קוריאה, דרום-מזרח אסיה.
  • תרבויות ומורשת: ספרות אנגלית, ספרות משווה, ספרות עברית, היסטוריה כללית, ערבית, תרבות צרפת, לימודים קלאסיים ולימודי אסיה.
  • אמנות והגות: אומנות יהודית,  פילוסופיה, תנ"ך, מחשבת ישראל.
  • לימודים מעשיים: תרפיה במוסיקה, לימודי מידע (תכניות נוספות יתווספו לאחר שיקבלו אישור מל"ג).
  • שפות: לטינית, יוונית עתיקה, צרפתית, ספרדית, לאדינו, טורקית, יידיש, גרמנית, ערבית, סינית, יפנית, קוריאנית (נתון לשינויים).
  • מסלול אישי- תכנית אישית בהדרכת יועץ אקדמי.

* (אשכול לימוד=8 ש"ש) .

לתוכנית הב.א. הרב תחומי במדעי הרוח ארבע מסגרות לימודיות לבחירה: מורחב, ראשי,  דו-ראשי מובנה ודו-ראשי לא מובנה . על הסטודנט לבחור את אחד מבין המסלולים שהרכבם מפורט להלן:

מסגרת שעות לימוד ממוצעת הנדרשת לצבירה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן היא 64 ש"ש (שעות שנתיות)

ב.א. רב-תחומי במדעי הרוח-מורחב 46   שעות שנתיות בתואר הכוללות:

40   ש"שהלימודים המורכבים בין 3-5 אשכולות לימוד נושאיים מחטיבות הבחירה*

6   ש"שסמינריונים (שלושה סמינריונים לתואר ראשון. החל משנה ב')

ב.א. רב-תחומי במדעי הרוח – ראשי  - 30  שעות שנתיות הכוללות:

24 ש"ש- הלימודים מורכבים מ 3 אשכולות לימוד* נושאיים מחטיבות הבחירה

4   ש"ש - שני סמינריונים (החל משנה ב')

2   ש"ש -קורס בחירה

ב.א. רב-תחומי במדעי הרוח - דו ראשי לא מובנה - 27 שעות שנתיות הכוללות:

23  ש"ש -הלימודים מורכבים מ- 3 אשכולות לימוד נושאיים מאשכולות הבחירה

4  ש"ש - שני סמינריונים (החל משנה ב')

ב.א. רב-תחומי במדעי הרוח-  דו ראשי מובנה- 25 שעות שנתיות הכוללות:

21  ש"ש - הלימודים מורכבים מ- 3 אשכולות לימוד נושאיים מחטיבות הבחירה

4  ש"ש - שני סמינריונים (החל משנה ב')

*ניתן לקחת 2 אשכולות ויותר, מחטיבה אחת באישור יועץ התכנית. למשל מסלול מתוגבר בלימודי אסיה ובשפות

שימו לב:  להשלמת התואר נדרש הסטודנט להשלים את מכסת לימודי העשרה ולימודי יסוד בהתאם לנהלי האוניברסיטה המתעדכנים מעת לעת.

לרב תחומי במדעי הרוח מגוון עשיר של כ-100 קורסים לבחירה ובנוסף, רשאי הסטודנט לצרף קורסים נוספים מתוך מאגר הקורסים הכלל האוניברסיטאי המופיע תחת קטגוריה "קורסים כלליים" באישור יועץ אקדמי. הסגל האקדמי והמנהלי של התוכנית יסייע בהרכבת תוכנית הלימודים המתאימה לסטודנט, בהדרכה בבחירת הקורסים ויהיה קשוב לכל קושי שיתעורר במהלך שנת הלימודים ובמהלך התואר כולו.

כמו כן, צוות הרב תחומי יסייע גם בייעוץ ובהכוונה ללימודי תואר שני.

חדש משנה"ל תשע"ז: תואר שני במסלול לימודי אסיה בתכנית משולבת של הרב תחומי והמחלקה לספרות משווה- פרטים בקרוב.

בנוסף,

• הסטודנט רשאי להציע קורסים נוספים מתוך מאגר הקורסים הכלל האוניברסיטאי אשר מופיע תחת הקטגוריה "קורסים כלליים" -באישור, בתיאום ובליווי היועץ האקדמי של התוכנית.
  • הסטודנט רשאי לבחור אשכול  לימוד שאינה כלולה ברשימה, באישור מחלקת האם ויועץ אקדמי של הרב תחומי.
  • ניתן להכיר בלימודים קודמים באחת ממחלקות האוניברסיטה או ממוסד להשכלה גבוהה אחר שמוכר על ידי המל"ג כחטיבת לימודים רק באישור מדור סטטוס[ראו בעניין זה סעיף "פטור").