למה סין? למה ישראל?

במסגרת לימודיהם בלימודי אסיה של הפקולטה למדעי הרוח נדרשו הסטודנטים הישראלים והסינים להגיש עבודת סוף סמסטר בנושא: "למה סין? למה ישראל?" ובו הסינים נדרשו להסביר את הטעמים שהביאו אותם לבחור בישראל וביהדות כמושא לימודיהם לתואר והישראלים את המקבילה, מדוע בחרו בשפה ובתרבות סין כיעד. "התשובות שענו שני הצדדים חיממו לנו את הלב" מסבירה ד"ר דניאלה גורביץ', ראש הרב תחומי במדעי הרוח "וברוח פעילות תכנית דנגור החלטנו לשלב את הקהילה במסקנות אליהם הגיעו." הסטודנטים הוזמנו להציג סדרת הרצאות בפני תלמידי תיכון בן גוריון בפתח תקווה, שמדורג בין חמשת בתי הספר הטובים בארץ, ובאותה הזדמנות גם נפגשו עם מנהלת בית בספר, צוות המורים, ערכו סיור הכרות במגמות הלימוד ושוחחו עם תלמידים. "הסינים מאד הופתעו משיטת החינוך הישראלית, לגלות סביבת לימודים תומכת ומכילה" מסבירה ד"ר מיכל זלצד-לביד וראש מסלול אסיה ברב תחומי "בבתי ספר בסין יש משמעת ברזל וחובת ציות מוחלטת של התלמידים. סדר היום של תלמיד סיני דומה יותר לטירונות ומתחילה מ7 בבוקר ונמשכת עד 10 בלילה. לרצונותיו של התלמיד והעדפותיו יש חשיבות נמוכה מאד. ואלו כאן, הם גילו אפשרויות בחירה מגוונות מאד במגמות הלימוד, תלמידים שמשוחחים בחופשיות ובנינוחות עם המורים. חוויה חדשה לחלוטין עבורם". הסטודנטים טיילו בין מגמות הלימוד השונות, סייבר, מעבדות ומגמת רדיו ושוחחו עם התלמידים שגילו באורחים עניין רב. יום מרתק וחווייתי שהציג בגאווה את דור העתיד של ישראל ופנים יפות של מערכת החינוך.

קובץ מצורףגודל
13-2_tykvn_bn_gvryvn_ynv2018.jpg3.68 MB