ברכות לאנטון סנדלר בוגר לימודי אסיה בב.א. הרב תחומי

אנטון סנדלר, בוגר בר-אילן, זכה במלגת לימודים One belt one Road היוקרתית ללימודים בסין

תאריך: 2016-09-04 שעה: 13:28

אנטון סנדלר, בוגר מסלול אסיה במסלול הרב תחומי במדעי הרוח  ומצטיין הרקטור לשנה"ל תשע"ו, הוא הראשון מאוניברסיטת בר אילן שזכה במלגת לימודים בסין, במסגרת הפרויקט הסיני הלאומי One belt one Road"". סנדלר התקבל ללימודי תואר שני ביחב"ל באוניברסיטת סצ'ואן (3 שנים), הנלמדים באנגלית. המלגה כוללת מימון מלא של שכר לימוד, שכר דירה במעונות ודמי מחייה.

ד"ר דניאלה גורביץ', ראש דסק אסיה בלשכת סגן נשיא למחקר, שמובילה את היוזמה ואת ההתקשרות עם האוניברסיטאות הלוקחות חלק בפרויקט, מסרה כי, המלגה פתוחה לפני כל הסטודנטים בבר אילן המתעניינים בלימודי תארים מתקדמים בסין, במגוון תחומים. היא הדגישה כי אין מחויבות להיות בוגר לימודי אסיה, אולם יש יתרון ברור לסטודנטים בעלי ידע בסיסי ומעלה בשפה הסינית.

לאחרונה השתתף נשיא האוניברסיטה, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, באירוע הבינלאומי למדע ולטכנולוגיה, שנערך בסין. האירוע, לציון השקת 'המרכז ליזמות ולפיתוח טכנולוגי גלובלי' התקיים בצ'נגדו, עיר הבירה של מחוז סצ'ואן המונה כ- 90 מיליון תושבים.

ממשלת סין יזמה את מלגת One belt one Road"", כדי להגדיל את מספר הסטודנטים ממדינות העולם וכדי למשוך סטודנטים לבוא ללמוד באוניברסיטאות הסיניות המובילות. מטרת המלגה היא לאפשר לסטודנטים מכל העולם ללמוד בסין ולחוות את תרבותה ולגשר על הפער בין סין ומדינות אחרות.